Trouwfotograaf Nijmegen / Lent: Stephan & Hedwig

Trouwen in Nijmegen & Lent

 

Het is al weer veel te lang geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt….
Je zou bijna denken dat ik het afgelopen jaar als trouwfotograaf heb stil gezeten, niets is minder waar.

Afgelopen jaar mocht ik, als trouwfotograaf de trouwdag van Stephan & Hedwig vastleggen. Zij trouwden in Nijmegen en vierden hun feest in het Wijnfort in Lent.
Ik mocht er als trouwfotograaf de hele dag bij zijn om alle mooie en bijzondere momenten vast te leggen.

Om jullie een beeld te geven van deze bijzondere dag, hierbij een kleine slideshow!

 

Portretfotograaf Elst: Boy & Raoul

Begin januari werd ik benaderd door Boy & Raoul, twee jonge, energieke en enthousiaste ondernemers. Voor hun bedrijf “The Boot Campus” zochten zij een portretfotograaf die de foto’s voor op hun nieuwe website kon verzorgen. Veel bedrijven kiezen er voor om hun site te vullen met niets zeggende, onpersoonlijke stock foto’s. Boy & Raoul waren hier erg uitgesproken over en kozen er voor alle foto’s op de site te personaliseren.

The Boot Campus richt zich met haar concepten op het creëren van bewustwording van het belang van vitaliteit. Dit doen zij vanuit de visie dat succes en fitheid hand in hand gaan. Over een paar weken gaat de website live! Ik was bevoorrecht om alvast een kijkje te nemen. Mooie site en goed verhaal! www.thebootcampus.nl …. ohja ook mooie foto’s natuurlijk 🙂

Met mijn mobiele fotostudio ben ik naar Boy & Raoul vertrokken. Het was even passen en meten om de studio in de woonkamer op te zetten. Vooral de full body shots nemen nogal wat ruimt in. In diverse settings hebben we een serie foto’s gemaakt voor hun website.

facebook_banner_the_boot_campus
2

Trouwfotograaf Elst / Nijmegen / Doorwerth: Zhiran & Wei

Nog net voor het einde van 2012 stapte Zhiran & Wei in het huwelijksbootje. Op 18 december 2012 trouwden Zhiran & Wei in Elst. Ik was er bij als trouwfotograaf.

Een aantal weken voor de bruiloft kreeg ik de vraag van Wei of ik hun trouwdag wilde fotograferen. Zoals altijd kwam ik eerst langs voor een kennismakingsgesprek. Wat ik vooraf nog niet wist, was dat ik gesprek in het Engels ging houden 🙂 dat was al weer even geleden.
Zhiran & Wei komen beide uit China en wonen sinds enige jaren in Nederland. Volgend jaar doen zij hun trouwdag nog eens over voor familie en vrienden in China.

De trouwdag begon met een file richting Nijmegen, daar zouden Zhiran & Wei zich klaar maken voor de trouwdag. Een stuk later dan we hadden gehoopt, kwamen we aan bij kapper/ schoonheidssalon. De geplande shoot op de Waalkade hebben we laten vervallen om weer wat tijd terug te winnen op het tijdschema. We zijn vanuit Nijmegen rechtstreeks doorgereden naar Doorwerth. Hopend op beter weer, het kwam immers met bakken uit de lucht.

Toen we eenmaal aankwamen bij Kasteel Doorwerth was het inmiddels droog, vol goede moed zijn we de fotoshoot buiten begonnen, echter na een minuut of tien begon het weer te regenen en hebben we besloten de rest van de foto’s binnen in het kasteel te maken. Binnen was het, zoals te verwachten in een kasteel, erg donker. Hoewel ik normaal alleen met natuurlijk licht fotografeer heb ik wel altijd mijn flitsers mee…. je weet immers maar nooit. Vandaag kwamen ze goed van pas.

Na een kleine lunch thuis bij Zhiran & Wei, getuigen waren inmiddels ook gearriveerd, zijn we vertrokken naar het gemeentehuis van Elst. Een bijzonder mooie ceremonie, bijzonder doordat zowel Zhiran als Wei een persoonlijk woord richtte tot elkaar. Dat doet het altijd toch een stuk beter dan de woorden van de ambtenaar….

Na de ceremonie zijn we naar De Vereniging in Elst gegaan, waar er werd getoast en de taart werd aangesneden. Aan het einde van de dag werd een heerlijk diner opgediend. Als afsluiter van de dag zijn we vlak voor het einde van de avond nog even naar buiten gegaan voor een nachtportret. Altijd leuk om een bijzondere afsluiter van de dag te mogen fotograferen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Trouwfotograaf Elst / Herveld: Michel & Corinne

12-12-12 een bijzondere dag! De trouwdag van Michel en Corinne. Voor het eerst als trouwfotograaf aan de slag in de sneeuw. Erg leuk, wel een beetje koud, hoewel ik nog lekker mijn jas aan had en in beweging was, Corinne daarentegen had het een stuk slechter in haar trouwjurk.

We begonnen de trouwdag in de vroege ochtend in Herveld. Na een kopje koffie ben ik met Corinne mee gegaan naar de kapper en schoonheidsspecialist. Gelukkig ging alles helemaal goed op de besneeuwde binnenwegen.

Toen we terug waren in Herveld was de trouwauto inmiddels aan huis afgeleverd. De perfecte auto voor een ritje in de sneeuw…. kleine 250pk en achterwiel aandrijving

Vanuit Herveld zijn we vertrokken naar Elst voor de fotoshoot. We zijn begonnen langs de Linge om daarna naar Het Lingeveld te gaan. Een schitterende locatie, gezellig appartement met privé hooizolder. Daarna zijn we voor de laatste foto’s doorgegaan naar de Intratuin in Elst.

Na de fotoshoot zijn we vertrokken naar De Hucht. Daar vonden de ceremonie, het diner en het feest plaats.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Trouwfotograaf Elst / Valburg: Dolf & Carin

Het is al weer veel te lang geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt…. druk druk druk. Toch maar even wat tijd gemaakt om de trouwdagen van 2012 nog even bij te werken op mijn blog. Waar ik in 2011 vanaf september tot het einde van het jaar geen trouwdagen meer had heb ik er in 2012 vanaf begin oktober nog drie mogen fotograferen! Dolf en Carin waren er een van. Een thuis wedstrijd in Elst, ook wel eens lekker zo dicht bij huis.

De trouwdag begon vroeg in de morgen met het opmaken in het ouderlijk huis van Carin. Nadat Dolf Carin kwam ophalen, in een super gave Fiat 500, zijn we vertrokken naar Hartelust en Elst waar er een gezellige lunch was met familie en vrienden. Vanuit Hartelust zijn we de straat overgestoken naar het gemeentehuis van Elst waar het burgerlijk huwelijk plaats vond. Na de officiële plechtigheid zijn we vertrokken naar het Wapen van Valburg voor het aansnijden van de taart, de felicitaties en het diner. Tussentijds hebben we foto’s gemaakt bij de molen van Valburg. De molenaar was zo vriendelijk de molen in een gunstige positie te draaien voor de foto’s waarna hij zelf ook driftig aan de slag ging met zijn camera. Vraag me nog steeds af wie er meer foto’s heeft gemaakt van het bruidspaar 🙂
Na het diner begon de kerkdienst in de hervormde kerk in Valburg. Een prachtige dienst met veel emotionele momenten! De avond werd afgesloten met een gezellig feest in het Wapen van Valburg.

Al met al een schitterende trouwdag die vooral gezellig was! Dolf en Carin bedankt dat ik er als fotograaf bij mocht zijn!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Portretfotografie Zchiva @ Elst Gelderland

 
Afgelopen weekend er weer eens lekker op uit geweest met Zchiva, onze jongste hond, voor een ochtend portretfotografie. In het park in Elst Gelderland lekker dicht bij huis heb ik onderstaande portretfoto gemaakt. Wat is de herfst toch heerlijk. Wil jij deze herfst ook nog geweldige foto’s van jezelf, je gezin of je huisdier? Wees dan snel het is zo weer winter!

Deze foto is door mijn collega fotografen op Photodrome verkozen tot foto van de dag. Altijd leuk om waardering van collega’s te krijgen!
 

 

Honden portretfotografie Elst Gelderland

Trouwfotograaf Gladeren / Ulvenhout / Amsterdam: Learth & Evelien

 

Twee dagen trouwen! Twee dagen feest! Wie wil dat nou niet? Learth & Evelien trouwden op 28 september in Galderen / Ulvenhout voor familie en beste vrienden. Op 29 september deden zij het nog eens dunnetjes over tijdens een spetterend feest in Café Blooker te Amsterdam. Ik was twee dagen als trouwfotograaf aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Geweldig om beide dagen mee te mogen maken.

Vroeg in de ochtend vertrokken uit Elst, je weet immers nooit wat je onderweg tegen komt. Maar de ochtendspits was lekker rustig. Aangekomen bij het ouderlijk huis in Galderen direct begonnen met fotograferen de kapper en visagist hadden een druk programma, niet alleen de bruid maar ook zus, moeder en getuigen werden klaar gemaakt voor de grote dag. Buiten werden de laatste versieringen aangebracht rondom het schitterende, landelijk gelegen ouderlijk huis. Op de huwelijksvoltrekking na, welke plaats vond bij “Landgoed Ulvernhart” te Ulvenhout, speelde het gehele programma van de dag zich af in Galderen. De woonkamer omgetoverd tot dining room en de keuken in beslag genomen door de koks van “K-eet” welke een geweldig diner verzorgde voor de gasten. Een prachtig feest met een geweldige huiselijke sfeer!

Twee “te schattige” bruidsmeisjes vergezelde het prachtige bruidspaar de hele dag. Later op de trouwdag zongen de bruidsmeisjes, onder eigen begeleiding op de piano, prachtige liedjes voor het bruidspaar. Prachtige momenten waarbij de nodige gasten een traantje weg pinkte.

De tweede dag vond plaats in Amsterdam, waar voorafgaand aan het feest eerst nog een diner werd aangeboden aan het bruidspaar door een van de getuigen. Wederom een heerlijk huiselijke sfeer allen dit keer met een stedelijk tintje.

De trouwfoto’s zijn direct in om het huis gemaakt. Voor meer foto’s klik op “meer” onder de foto.

Read More

Trouwfotograaf Beuningen: Daan & Debbie

Het is al weer even geleden dat Daan en Debbie mij benaderde om als trouwfotograaf op hun trouwdag aanwezig te zijn. Maar vandaag was het dan zo ver…. De grote dag!

Vanuit hun eigen huis stapte Daan en Debbie op 21 september in het spreekwoordelijke huwelijks bootje. Ik mocht er bij zijn als fotograaf. In de ochtend was sfeer heerlijk rustig en ontspannen. De moeder van de bruid verzorgde het kapsel en de zus de make-up. Tegen tien uur kwam Daan Debbie ophalen met een oldtimer (Citroen Traction). Wat een prachtige wagen! Altijd weer een genot om op de foto te mogen zetten. Vanuit huis zijn we vertrokken naar het het gemeentehuis van Beuningen waar het burgerlijk huwelijk werd voltrokken, als eerste bruidspaar in de compleet verbouwde trouwzaal, de geur van nieuwe vloerbedekking en verf nog aanwezig. Na het burgerlijk huwelijk vond de kerkelijke inzegening plaats in het middeleeuwse karakteristieke kerkje van Leur. Tijdens de kerkdienst werd op het orgel gespeeld en gezongen door een zangeres, wauw wat is dat toch altijd weer gaaf om te horen! Voor de “formele” trouwfoto’s mochten we gebruik maken van kasteel Hernen. Ook al weer zo’n prachtige locatie. Het feest vond plaats in hotel Hoogeerd te Niftrik. De daggasten genoten hier een heerlijk buffet waarna een ieder zich klaar ging maken voor het spetterende feest. Natuurlijk is een feest geen feest zonder openingsdans 😉 daar was hard op geoefend. Voor het begin van het feest mocht ik, samen met de DJ getuigen zijn van de generale repetitie. Een mooie dag om op terug te kijken en natuurlijk veel mooie plaatjes.

Op speciaal verzoek van het bruidspaar zijn enkele foto’s in zwart wit bewerkt, zo ook de foto’s in deze blog. Veel kijk plezier allemaal!

Daan & Debbie bedankt dat ik deze mooie dag als fotograaf mee mocht maken!

 

Trouwfoto Beuningen (14)

Read More

Kinderportret Mascha & Rosan @ Elst Gelderland

Afgelopen zaterdag op pad geweest met Mascha & Rosan voor wat buiten portretten. Eerst hebben we een leuk kinderportret op de kermis in Elst geschoten, daarna zijn we in het aangelegen park verder gegaan. Een heerlijk zonnig weertje, de ideale situatie voor wat tegenlicht portretten. Als fotograaf erg blij met de foto’s. Als vader…. super trots op mijn mooie meiden! en blij met de foto’s natuurlijk!

Veel mensen denken dat tijdens het fotograferen met volle zon de gouden regel is om de zon als fotograaf in je rug te hebben. Het tegendeel is waar! Door als fotograaf met de zon in de rug te fotograferen staan de kinderen tegen de zon in te kijken, knijpen met de ogen is het gevolg. Door een tegenlicht portret te maken voorkom je dit. Doordat de zon nu van achter de kinderen komt voorkom je geknepen ogen op de foto, tevens heb je direct een prachtig haarlicht waardoor de kinderen mooi los komen van de achtergrond. Kies ook eens voor een achtergrond die niet in de zon valt, de achtergrond wordt hierdoor extra donker, hierdoor komen de kinderen nog beter tot hun recht op de foto.

Kinderportret

Trouwfotograaf Wageningen / De Steeg: Tim & Charlotte

Op 29 juni was de grote dag voor Tim en Charlotte, de trouwdag! Ik was er bij als trouwfotograaf. Vroeg in de ochtend vertrokken naar Wageningen om de voorbereidingen voor de dag te fotograferen. Het was een prachtige dag, ongedwongen sfeer, gezellige mensen en, bijna de hele dag, mooi weer. Na de voorbereidingen zijn we vanuit Wageningen vertrokken naar Landgoed Rhederoord in De Steeg. Al snel na de start van de fotoshoot op het landgoed begon het te regenen, nog even zijn we buiten door gegaan onder de paraplu. Maar uiteindelijk toch binnen verder gegaan, dat leverde ook erg fraaie plaatjes op.

muziek: Yeal Naim/ New Soul

Trouwfotograaf Arnhem/ Roosendaal: Matthijs & Joanneke

Als trouwfotograaf mocht ik getuigen zijn van de trouwdag van Matthijs en Joanneke. Vanuit hun huis in Arnhem hebben we een korte tussenstop gemaakt bij het gemeentehuis in Arnhem voor het formele gedeelte van het huwelijk. Hierna zijn we vertrokken naar de Hunting Lodge in Roosendaal. Het zonnige weer maakte dat deze prachtige locatie nog meer tot zijn recht kwam. In de omgeving rondom de Hunting Lodge hebben we een fotoshoot gehouden. Hierna zijn Matthijs en Joanneke op de fiets gestapt om hun entree op de trouwlocatie te maken. De trouwplechtigheid vond plaats in de muziekkapel. De prachtige dag werd afgesloten met gezellige feestavond.

Familieportret @ Elst Gelderland

Vandaag een thuiswedstrijd! Op pad voor een familieportret in Elst Gelderland. Nog geen zeven weken geleden kregen Dennis en Linda hun tweede zoon, Thijmen. Als kraamcadeau kregen zij een fotoshoot. Vol verwachting werd ik vanmorgen bij de deur opgewacht door Rinse, de oudste van de twee jongens. Speciaal voor deze dag had hij een nieuw woordje geleerd: “Fotograaf” :D. Zowel Rinse als Thijmen hebben zich tijdens de shoot als twee echte fotomodellen gedragen.

Trouwfotograaf Wageningen: Tim & Charlotte

29 juni 2012 is het zo ver! Dan gaan Tim en Charlotte trouwen. Hoewel zij in Wageningen wonen zal de trouwdag plaats vinden in De Steeg. Ik mag er als trouwfotograaf bij zijn. Een week of twee geleden hebben we al een kleine pre-wedding fotoshoot gehouden op het strand van Callantsoog.
Ook de trouwringen staan al op de foto, maar die blijven nog even een verrassing 😉

Trouwfotograaf Sprang-Capelle/ Raamsdonk: Mark en Jihui

Afgelopen vrijdag stapte Mark en Jihui in het huwelijksbootje. Ik mocht als trouwfotograaf deze onvergetelijke dag vastleggen. Formeel waren zij al getrouwd in Zuid Korea, maar hier in Nederland deden zij dat nog eens dunnetjes over. Na ontvangst van de daggasten in Sprang-Capelle zijn we met het gehele gezelschap vertrokken naar de kerk in Raamsdonk.Voorafgaand aan de kerkdienst hebben we eerst nog een kleine fotosessie gehouden in de directe omgeving van de kerk. De kerkdienst was erg indrukwekkend en ik heb inmiddels heel wat kerkdiensten tijdens trouwdagen mogen meemaken. De zus van Jihui wist alle aanwezige in de kerk te ontroeren met haar muziek op de vleugel, het orgel en de viool! Na de kerkdienst zij we vertrokken naar Geertruidenberg waar het feest plaats vond. Voorafgaand aan het feest eerst nog wat foto’s gemaakt in de directe omgeving. Al met al een geslaagde dag met veel mooie foto’s!

Kinderportret Sara @ fotostudio op locatie “Bennekom”

De fotoshoot met Sara stond voor een maand of twee geleden in de agenda. Sara zou in mijn thuis studio langs komen voor een serie studio portretten. Toen we goed en wel aan de fotoshoot waren begonnen bleek al snel dat Sara er die dag niet zo veel zin in had, na goed een kwartier wat foto’s te hebben gemaakt hebben we de fotoshoot gestaakt. Snel bleek dat Sara er met een reden niet zo’n zin in had, ze was ziek. Direct hebben we een nieuwe afspraak in de agenda gezet voor de herkansing. Op hemelvaartsdag was het zo ver. Dit keer niet in mijn thuis studio maar in de studio op locatie bij Sara thuis. Dit keer had Sara er erg veel zin in en liet haar van haar beste kant zien! Om er zeker van te zijn dat ik als fotograaf wel goede foto’s aan het maken was kwam Sara na iedere foto snel even het LCD scherm op mijn camera checken 😉

Fotoshoot @ Arkel met Demy en Monica

Vorige week zaterdag een erg leuke fotoshoot gehad met Demy en Monica in Arkel. De donderdag van te voren werd ik gebeld door Demy, zij had een groot probleem, drie dagen voordat zij, samen met haar beste vriendin Monica, een fotoshoot zou hebben liet de fotograaf afweten. Na mijn planning wat om te hebben gegooid kon de fotoshoot op zaterdag alsnog doorgaan. In de woonkamer van Demy haar ouders hebben we mijn mobile fotostudio opgebouwd en gedurende twee uur studio portretten gemaakt. Al snel hadden deze dames het poseren onder de knie en was een half woord van mij genoeg. Veel gelachen en veel leuke foto’s gemaakt. Demy en Monica, bedankt voor de gezellige fotoshoot!

Honden portret @ Strandpark Slijk-Ewijk

Gister een heerlijke wandeling gemaakt met mijn twee Labradors Sora en Zchiva op het Strandpark Slijk-Ewijk. Heerlijk weer! Natuurlijk was de camera ook mee op pad. Hieronder een paar leuke portretfoto’s van de honden.

Kinderportret Mascha @ Fotostudio Elst

Na de fotoshoot met Gabriëlle de spullen nog maar even laten staan en mijn persoonlijke fotomodel “Mascha” de studio in gelokt. Mascha had er veel zin in en liet zich van haar beste kant zien. Het wordt een echt modelletje!

Agility foto’s @ Hondenschool Lingewaard

Vandaag voor het eerst in het nieuwe seizoen agility foto’s gemaakt tijdens de debutanten wedstrijd op Hondenschool Lingewaard. Het begon een beetje fris maar in de loop van de dag kwam het zonnetje lekker door en was het prima uit te houden al liggend op het veld.

Alle foto’s staan weer online! KLIK