Trouwfotograaf Elst / Nijmegen / Doorwerth: Zhiran & Wei

Nog net voor het einde van 2012 stapte Zhiran & Wei in het huwelijksbootje. Op 18 december 2012 trouwden Zhiran & Wei in Elst. Ik was er bij als trouwfotograaf.

Een aantal weken voor de bruiloft kreeg ik de vraag van Wei of ik hun trouwdag wilde fotograferen. Zoals altijd kwam ik eerst langs voor een kennismakingsgesprek. Wat ik vooraf nog niet wist, was dat ik gesprek in het Engels ging houden 🙂 dat was al weer even geleden.
Zhiran & Wei komen beide uit China en wonen sinds enige jaren in Nederland. Volgend jaar doen zij hun trouwdag nog eens over voor familie en vrienden in China.

De trouwdag begon met een file richting Nijmegen, daar zouden Zhiran & Wei zich klaar maken voor de trouwdag. Een stuk later dan we hadden gehoopt, kwamen we aan bij kapper/ schoonheidssalon. De geplande shoot op de Waalkade hebben we laten vervallen om weer wat tijd terug te winnen op het tijdschema. We zijn vanuit Nijmegen rechtstreeks doorgereden naar Doorwerth. Hopend op beter weer, het kwam immers met bakken uit de lucht.

Toen we eenmaal aankwamen bij Kasteel Doorwerth was het inmiddels droog, vol goede moed zijn we de fotoshoot buiten begonnen, echter na een minuut of tien begon het weer te regenen en hebben we besloten de rest van de foto’s binnen in het kasteel te maken. Binnen was het, zoals te verwachten in een kasteel, erg donker. Hoewel ik normaal alleen met natuurlijk licht fotografeer heb ik wel altijd mijn flitsers mee…. je weet immers maar nooit. Vandaag kwamen ze goed van pas.

Na een kleine lunch thuis bij Zhiran & Wei, getuigen waren inmiddels ook gearriveerd, zijn we vertrokken naar het gemeentehuis van Elst. Een bijzonder mooie ceremonie, bijzonder doordat zowel Zhiran als Wei een persoonlijk woord richtte tot elkaar. Dat doet het altijd toch een stuk beter dan de woorden van de ambtenaar….

Na de ceremonie zijn we naar De Vereniging in Elst gegaan, waar er werd getoast en de taart werd aangesneden. Aan het einde van de dag werd een heerlijk diner opgediend. Als afsluiter van de dag zijn we vlak voor het einde van de avond nog even naar buiten gegaan voor een nachtportret. Altijd leuk om een bijzondere afsluiter van de dag te mogen fotograferen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Geen reacties